uuwerkgroep bouw

teamcaptain Marten Wiersma, innovatieve bouwer en aannemer.

De projectstroom bouw richt zich op de daadwerkelijk bouw van de schuur en de verbouw van het voorhuis. Het voorhuis willen we als sprekend voorbeeld gebruiken om oudere panden te verduurzamen en levensloopbestendig te maken. In dit geval lagen de eerste stenen op elkaar in 1657, dus er moet wel het een en ander gebeuren. Een van de eerste stappen is het inmeten van het pand. En dan niet met een duimstok en rolmaat, maar met digitale apparatuur zodat er ook direct in 3D gewerkt kan worden. Want om tot een super innovatief huis te komen, moet wel heel veel voorbereid en afgestemd worden.


 

Resultaten onderzoek naar hergebruik van materialen uit de oude boerderij Iwema

Merel van Burgsteden, Renate van der Meulen en Dennis Bruins, drie tweedejaars studenten van de Hanzehogeschool Built Environment hebben een verkennend onderzoek naar Groen Beton gedaan. Hierin zijn verschillende soorten beton met elkaar vergeleken op duurzaamheid en andere eigenschappen.

Voor het onderzoeksrapport Groen Beton klik hier

 

Het vervolg op het onderzoek wordt vanaf 1 mei 2017 uitgevoerd door een nieuwe groep studenten.


 

Resultaten onderzoek naar hergebruik van materialen uit de oude boerderij Iwema en het digitaal inmeten van het voorhuis

Merel van Burgsteden, Renate van der Meulen en Dennis Bruins, drie tweedejaars studenten van de Hanzehogeschool Built Environment hebben een verkennend onderzoek naar Groen Beton gedaan. Hierin zijn verschillende soorten beton met elkaar vergeleken op duurzaamheid en andere eigenschappen. Ook hebben zij een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van Digitaal Inmeten. Zij hebben zelfs het voorhuis van de innovatieboerderij gescand in samenwerking met 3D3X Design, een gespecialiseerd Gronings bedrijf in digitale inmeet-methoden.

Voor het onderzoeksrapport Digitaal Inmeten klik hier

Voor de onderzoeksposter Digitaal Inmeten klik hier

 

Het vervolg op het onderzoek wordt vanaf 1 mei 2017 uitgevoerd door een nieuwe groep studenten.