werkgroep ontwerp

 

teamcaptain Joyce Kuiken, architect.

De werkgroep ontwerp gaat er voor zorgen dat de wensen van de toekomstige gebruikers worden omgezet in een realistisch ontwerp. Maar ook dat er plannen komen om de schuur vorm te geven zodat die past bij het te renoveren voorhuis en de omgeving. Dat begint al bij de vragen hoe innovatief gaan we bouwen, wat kunnen we hergebruiken na de sloop en hoe gaan we de tijdelijke huisvesting regelen. Later in het proces zullen ook vragen komen die te maken hebben met aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen. En wat kunnen we nog meer met innovatieve technieken om comfortabel en levensloopbestendig te wonen?

 


 

Resultaten onderzoek naar tijdelijke huisvesting op het terrein van de oude boerderij Iwema

Wessel Visser, Thijs Klaassen en Jorryt Coehoorn, drie tweedejaars studenten van de Hanzehogeschool Built Environment hebben verkennend en inhoudelijk onderzoek gedaan naar Tiny Houses. Ze deden dit internationaal, landelijk en specifiek voor Zuidhorn.

Voor het onderzoeksrapport Tiny Houses klik hier

Voor het magazine ’Tiny Housing’ klik hier

Voor de onderzoeksposter Tiny Houses klik hier

 

Het vervolg op het onderzoek wordt vanaf 1 mei 2017 uitgevoerd door een nieuwe groep studenten.

 


 

Ontwerp van een bouwbord voor de Innovatieboerderij Kinderen van groep 8 van de brede school

De Noordster in Zuidhorn maken een eigen ontwerp van de te bouwen Innovatieboerderij aan de Nieuwe Gast 1 in Zuidhorn. De plaatselijke beeldend kunstenaar Margot Brekelmans begeleidt de kinderen in dit proces, waarbij in groepjes van 3 of 4 kinderen een gezamenlijke impressie op papier gaat ontstaan. De creatieve samenwerking van deze kinderen symboliseert ook waar de Innovatieboerderij voor staat: een innovatieve werkplaats voor het verbinden van omgeving, onderwijs & onderzoek, ondernemers en overheid. Klik hier om meer te lezen over het ontwerp…


 

Website:  Tiny Houses Catalogus