Container bijna leeg

De container met circa 18 m3 oud Groninger stenen en kloostermoppen van de oude boerderij Iwema uit Zuidhorn is bijna leeg. Dat moet ook wel, aangezien de container 5 mei weer opgehaald wordt door de firma Jansma en Van Dijk uit Buitenpost.

Aanvankelijk ging het nog niet zo hard met het stenen bikken, maar gaandeweg kwamen steeds meer mensen bij De Sluis van Stichting De Zijlen om de handen uit de mouwen te steken. Op 1 mei kwam de bodem echt in zicht: een groep van circa 8 ambtenaren van de Werkgroep Vastgoed van de nog te vormen Gemeente Westerkwartier haalde alle goede stenen uit de container om te bikken. Een mooie vorm van teambuilding. En na gedane arbeid koffiedrinken in de kantine van De Zijlen met natuurlijk nog wat te bikken: cake van activiteitenbegeleider Eddie Renkema.