Bij de sloop van de oude boerderij van Iwema zijn kloostermoppen en oud-Groninger stenen bewaard gebleven. Die zijn in een container naar de locatie De Sluis van De Zijlen (Provincialeweg 139 te Doezum) gebracht om daar schoongebikt te worden en vervolgens weer hergebruikt te worden.

De Zijlen is een organisatie die zich vol overtuiging inzet voor mensen met een verstandelijke beperking en deze klus past uitstekend bij hun cliënten. Omdat het schoonbikken van de stenen met een enkel luchtbeiteltje niet erg snel gaat, willen we een stenenbikmachine van Sijperda huren. Maar die moet dan wel de hele week draaien om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan!

In de weken 14 t/m 17 (april) gaan we bikken. Cliënten zijn al ingeroosterd. Komt u de cliënten van de Zijlen ondersteunen? En gaan we zo gezamenlijk deze klus klaren?!

De groen omlijste plekken in het rooster moeten nog ingevuld worden. Gaat u helpen om deze open plekken in te vullen? Het liefst als tweetal, want dan is aan- en afvoer en het bikken goed geregeld.

Kijk op onderstaand rooster en klik op de dag en tijdstip dat u kunt komen bikken. De Zijlen zorgt voor koffie en iets te bikken!


DO, 21 Januari 2021 05:56

Not Available