De oude schuur van de boerderij van Iwema, waar straks de nieuwe innovatieboerderij gaat verrijzen, is nu geheel verdwenen. Althans, we zien er niets meer van. Alle oude materialen zijn afgevoerd en alleen het voorhuis staat er nog.

Maar sommige materialen verdienen een tweede kans. Zo ook de oude Groninger bakstenen waarmee de schuur deels was opgebouwd. Die zijn naar de werkplaats De Sluis van De Zijlen gebracht. Bijna 18 m3 aan stenen ligt daar in een container, met de uitdaging om ze weer mooi schoon en glad te maken zodat ze hergebruikt kunnen worden in de nieuwe boerderij. Maar dat gaat niet vanzelf.

Melvin leek het wel leuk werk om de stenen onder handen te nemen, eerst met beitel en hamer, later met een stalen rooster, maar het bleef wel veel werk. En 18 m3 stenen is wel heel veel.

Nu is er geen haast bij deze klus: het duurt nog wel even voordat er een nieuwe schuur staat. Er moeten eerst voorbereidingen gedaan worden: een plan van eisen, exploitatiestudies, ontwerpvoorstellen, kostencalculaties etc. etc.

Maar Melvin wil wel verder met de stenen. Wie heeft een slimme manier om de 18 m3 oude Groninger stenen snel en veilig schoon te maken en Melvin daarbij te helpen? Er is vast wel een handig machientje of slimme truc waarmee Melvin geholpen is.

Geef je suggesties door via info@innovatieboerderij.nl