De oude boerderij van Iwema aan de Nieuwe Gast in Zuidhorn is bijna geheel gesloopt. Alleen het voorhuis staat er nog, want dat wordt verbouwd tot een comfortabele, duurzame en veilige werkplek voor de Gebiedscoöperatie. De rest van de boerderij is gesloopt en afgevoerd. Het asbest dat in de boerderij verwerkt zat, is vakkundig verwijderd en het terrein wordt nu netjes opgeleverd.

Op 15 december kwam Gerard Jansma van de firma die de boerderij heeft gesloopt op bezoek bij de brede school, de overburen van de oude boerderij. Aan de kinderen in groep 6 en 7 heeft hij verteld en laten zien hoe het sloopproces van de boerderij in z’n werk is gegaan. Dat is een heel traject van het aanvragen van een sloopvergunning tot en met het gesorteerd afvoeren van het afval. En dat afval wordt weer hergebruikt voor nieuwe producten of bouwwerken. Zo komen sommige onderdelen van de oude boerderij misschien later weer terug als stalen balken, gerecycled beton of puin onder het parkeerterrein.

Hoe dat allemaal in z’n werk gaat is te volgen op www.innovatieboerderij.nl