In de tuinzaal van de vriendelijke buurman van de Innovatieboerderij (Zaal Balk) vond afgelopen dinsdag de eerste informatie- en inspiratieavond voor omwonenden en geïnteresseerden plaats. Rond de 40 enthousiaste mensen maakten gebruik van de uitnodiging om mee te komen denken over de plannen voor de toekomstige Innovatieboerderij.

De sloop van de schuur van de oude boerderij van Iwema is inmiddels begonnen. “De man met de sloophamer”, Harry Nobbe van Maintex, legde in een mooie presentatie uit hoe de afgelopen week het asbest vakkundig verwijderd werd en hoe de rest van de sloop van de schuur eruit komt te zien. Daarbij legde hij ook de nadruk op het mogelijk hergebruik van materiaal uit de schuur voor de nieuwe Innovatieboerderij. De Groninger stenen (in de volksmond: Kloostermoppen) zullen bijvoorbeeld prominent terugkomen in het nieuwe ontwerp. In samenwerking met cliënten van Stichting de Zijlen worden deze stenen weer gebruiksklaar gemaakt.

Wethouder Fred Stol van de Gemeente Zuidhorn vertelde inspirerend over zijn droom van een aantal jaar geleden van een innovatieve boerderij en dat deze nu, met hulp van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, steeds dichterbij de werkelijkheid komt. Directeur van de Gebieds cooperatie, Hans Bergsma lichte toe wat uiteindelijk de bedoeling is om in de Innovatieboerderij te laten plaatsvinden.

Procesbegeleider van de Innovatieboerderij Bram Keuning legde de verdere stappen in het proces uit en riep een ieder op om mee verder mee te denken. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt: maarliefst 12 personen wilden graag betrokken worden bij de verdere ontwikkeling. Hier wordt binnenkort een vervolg aan gegeven.

img_3973 img_3977 img_3985