Uitnodiging | Dag van de Innovatieboerderij

De ontwikkelingen rondom de Innovatieboerderij zijn in volle gang. Graag presenteren we u de resultaten van de afgelopen periode op donderdag 15 juni aanstaande. We organiseren een open huis en tuin van 15:00 uur tot 19:00 uur aan de Nieuwe Gast 1 te Zuidhorn (de voormalige Iwema Boerderij) Geen presentatie op 1 moment, maar een doorlopende voorstelling. Ook voor de “innerlijke mens” wordt gezorgd! De volgende onderwerpen worden centraal belicht:….

Lees meer

Samen stenen bikken voor de Innovatieboerderij

Bij de sloop van de oude boerderij van Iwema zijn kloostermoppen en oud-Groninger stenen bewaard gebleven. Totaal zo’n 18 m3 aan stenen en puin, die in een container naar de locatie De Sluis van De Zijlen (Provincialeweg 139 te Doezum) zijn gebracht om daar schoongebikt te worden en vervolgens weer hergebruikt te worden voor te nog te bouwen Innovatieboerderij in Zuidhorn. De Zijlen is een organisatie die zich vol overtuiging….

Lees meer

Werkgroep Vastgoed gemeente Westerkwartier aan het bikken

Container bijna leeg De container met circa 18 m3 oud Groninger stenen en kloostermoppen van de oude boerderij Iwema uit Zuidhorn is bijna leeg. Dat moet ook wel, aangezien de container 5 mei weer opgehaald wordt door de firma Jansma en Van Dijk uit Buitenpost. Aanvankelijk ging het nog niet zo hard met het stenen bikken, maar gaandeweg kwamen steeds meer mensen bij De Sluis van Stichting De Zijlen om….

Lees meer