De innovatieboerderij; prijsuitreiking tekenwedstrijd!

ZUIDHORN – Op dinsdag 14 februari heeft wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn onder het toeziend oog van ca. 40 leerlingen, ouders, ondernemers, omwonenden en politici het winnende ontwerp van de tekenwedstrijd bekend gemaakt in het voorhuis van de Innovatieboerderij. De winnende tekening zal gebruikt worden voor PR-doeleinden en wordt geplaatst op het bouwbord voor de boerderij. Samen met kunstenares Margot Brekelmans een ontwerp maken Kinderen van groep 8 van….

Lees meer

Sfeerimpressie ontwerp bouwbord

Afgelopen week zijn leerlingen van de brede school Noordster in Zuidhorn vol enthousiasme wezen werken aan hun ontwerpen van de Innovatieboerderij. Onder leiding van kunstenares Margot Brekelmans ontwierpen zij de meest innovatieve ideeën. 14 februari om 15:00 zal de prijs voor de winnende tekening worden uitgereikt door wethouder Henk Bakker. U bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken in het voorhuis van de Innovatieboerderij. Het proces is in….

Lees meer

De innovatieboerderij, samen stappen zetten!

Op woensdag 1 februari was in Zaal Balk te Zuidhorn onder het toeziend oog van ca. 50 geïnteresseerden een bijeenkomst over de vorderingen van de (deel)projecten binnen de Innovatieboerderij. Het is inspirerend om te zien dat de geïnteresseerden zo divers zijn, overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoekers en de omgeving zorgen er gezamenlijk voor dat de Innovatieboerderij een bruisende en innovatieve werkplaats gaat worden! Enkele highlights van de inspirerende avond De sloop….

Lees meer

Studenten Built Environment en 3DX3 meten de Innovatieboerderij digitaal in

Afgelopen periode hebben de zeer enthousiaste studenten van de opleiding Built Environment van de Hanzehogeschool volgens de nieuwste innovatieve methoden de boerderij digitaal ingemeten. De apparatuur werd beschikbaar gesteld door Tsjerk de Zwart van 3DX3. Renate van de Meulen, Merel van Burgsteden en Dennis Bruins vertelden op onze bijeenkomst van 1 februari over hoe ze dit aangepakt hebben en ook een filmpje. Deze is nu hier te vinden. Onze speciale….

Lees meer

Ontwerp van een bouwbord voor de Innovatieboerderij Kinderen van groep 8 van de brede school

De Noordster in Zuidhorn maken een eigen ontwerp van de te bouwen Innovatieboerderij aan de Nieuwe Gast 1 in Zuidhorn. De plaatselijke beeldend kunstenaar Margot Brekelmans begeleidt de kinderen in dit proces, waarbij in groepjes van 3 of 4 kinderen een gezamenlijke impressie op papier gaat ontstaan. De creatieve samenwerking van deze kinderen symboliseert ook waar de Innovatieboerderij voor staat: een innovatieve werkplaats voor het verbinden van omgeving, onderwijs &….

Lees meer