Oude Groninger bakstenen in de herkansing

De oude schuur van de boerderij van Iwema, waar straks de nieuwe innovatieboerderij gaat verrijzen, is nu geheel verdwenen. Althans, we zien er niets meer van. Alle oude materialen zijn afgevoerd en alleen het voorhuis staat er nog. Maar sommige materialen verdienen een tweede kans. Zo ook de oude Groninger bakstenen waarmee de schuur deels was opgebouwd. Die zijn naar de werkplaats De Sluis van De Zijlen gebracht. Bijna 18….

Lees meer

Basisschool krijgt les in slopen

  De oude boerderij van Iwema aan de Nieuwe Gast in Zuidhorn is bijna geheel gesloopt. Alleen het voorhuis staat er nog, want dat wordt verbouwd tot een comfortabele, duurzame en veilige werkplek voor de Gebiedscoöperatie. De rest van de boerderij is gesloopt en afgevoerd. Het asbest dat in de boerderij verwerkt zat, is vakkundig verwijderd en het terrein wordt nu netjes opgeleverd. Op 15 december kwam Gerard Jansma van….

Lees meer

Buurtbewoners omarmen plannen Innovatieboerderij

In de tuinzaal van de vriendelijke buurman van de Innovatieboerderij (Zaal Balk) vond afgelopen dinsdag de eerste informatie- en inspiratieavond voor omwonenden en geïnteresseerden plaats. Rond de 40 enthousiaste mensen maakten gebruik van de uitnodiging om mee te komen denken over de plannen voor de toekomstige Innovatieboerderij. De sloop van de schuur van de oude boerderij van Iwema is inmiddels begonnen. “De man met de sloophamer”, Harry Nobbe van Maintex,….

Lees meer