Iwemaboerderij in Oostergast Zuidhorn maakt plaats voor Innovatieboerderij

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier werkt op dit moment aan een plan om op de locatie van de Iwemaboerderij in de Oostergast in Zuidhorn een Innovatieboerderij te realiseren. Een heel bijzonder proces waarin de Gebiedscoöperatie en de gemeente samen met de regionale onderwijsinstellingen, lokale ondernemers en bewoners de krachten gaan bundelen om het meest vooruitstrevende gebouw in de regio te realiseren. De Iwemaboerderij is al een aantal jaren niet meer in bedrijf….

Lees meer

De Innovatieboerderij

In de nieuwe woonwijk de Oostergast in Zuidhorn staat de oude boerderij Iwema. De schuur is vervallen en wordt gesloopt, het voorhuis blijft staan. Op deze plek komt de Innovatieboerderij. Via een heel bijzonder proces wordt hier in de komende jaren naar toegewerkt. Vooruitstrevend De Gebiedscoöperatie Westerkwartier ontwikkelt hier, in nauwe samenwerking met de gemeente Zuidhorn, de Innovatieboerderij. Een proces waarin de regionale onderwijsinstellingen, samen met lokale ondernemers en bewoners….

Lees meer

CENTRALE WERKPLEK VOOR INNOVATIEVE VERBINDINGEN

Gemaakt door Minerva De Innovatieboerderij is een project van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de gemeente Zuidhorn. In de nieuwe woonwijk de Oostergast staat een oude boerderij uit 1657. Wethouder Fred Stol zocht een nieuwe invulling voor deze vervallen boerderij. In de herfst van 2014 bedacht hij het concept van de Innovatieboerderij. Als mede oprichter van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier voorzag hij hier een nieuw onderkomen voor deze organisatie. De gebiedscoöperatie, met….

Lees meer

Innovatieboerderij Zuidhorn: smeltkroes van kennis

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de gemeente Zuidhorn hebben samen plannen gemaakt om een vervallen boerderij uit 1657 aan de Rijksstraatweg te transformeren tot Innovatieboerderij. De boerderij, inclusief grote schuur, staat vlakbij het gemeentehuis van Zuidhorn en wordt omsloten door de nieuwe wijk Oostergast. Het is de bedoeling dat de boerderij het hoofdkwartier van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier gaat worden, zegt adviseur Bram Keuning van BK6. Keuning is aangetrokken om het proces….

Lees meer