Gebiedscoöperatie presenteert de Innovatieboerderij aan het publiek

Op dinsdag 21 juni is er onder het toeziend oog van ca. 70 geïnteresseerden een presentatie over de plannen voor de Innovatieboerderij. Er waren creatieve ideeën over bouw, ontwerp en exploitatie. Ideeën die door ondernemers, onderwijs en overheid gezamenlijk uitgevoerd zullen worden. Aansluitend hebben de gebiedscoöperatie en de gemeente Zuidhorn een intentieverklaring getekend, met als gezamenlijk doel, de boerderij tot een bruisende Innovatieboerderij transformeren. De verbouwing van de Innovatieboerderij is….

Lees meer

De Innovatieboerderij, daar waar kennis samen komt

“De hoge heren doen toch waar ze zin in hebben, onze mening is niet gevraagd”. Dat was vaak de kreet, die mijn ouders en de visite bij ons aan de keukentafel op de boerderij in Oldehove uitspraken. In die tijd misschien een logische reactie. Het dorp was verdeeld naar geloof of beroep. De voornaamste inwoners van het dorp zoals de burgemeester, schoolhoofd, huisarts, notaris of bankdirecteur wisten wel wat goed….

Lees meer

Krijgt de oude vervallen boerderij nabij het gemeentehuis een nieuwe functie

Als kenniswerkplaats en innovatieboerderij. Dat krijgt vanaf 11 februari eerst een plek in Noordhorn. Wethouder Fred Stol is enthousiast over de mogelijk toekomstige huisvesting, maar benadrukt dat er wel subsidies nodig zijn. De opening op 11 februari is ieder geval vast een volgende stap in de ontwikkeling van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. De Kenniswerkplaats wordt eerst ondergebracht in een pand aan de Industrieweg te Noordhorn. Woensdag 11 februari wordt de locatie officieel….

Lees meer

Tijdelijke huisvesting Noordhorn

In de tussentijd is het concept van de Innovatieboerderij wel begonnen. De gemeente heeft in Noordhorn twee locaties aangeboden waar de Kenniswerkplaats en het Projectontwikkelbureau alvast kan starten. Locatie Mokkenburg Op het bedrijventerrein Mokkenburg is de Kenniswerkplaats en het Plattelandshuis Westerkwartier gestart. De Kenniswerkplaats is een regionaal netwerk van: Regionale partijen: overheden, ondernemers, non-profit organisaties en bewoners Onderwijs: (v)mbo, hbo en wo De Kenniswerkplaats zoekt naar creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken in….

Lees meer

Centrale ligging

De Innovatieboerderij staat in de woonwijk Oostergast nabij het stationsgebied in Zuidhorn en is goed bereikbaar. Het is een A-locatie vanuit de Stad en de regio (Friesestraatweg, transferium), dicht bij de kennisinstellingen (lijn 11 Zuidhorn, Zernike, CS) en ligt centraal in het stedelijk gebied Zuidwest Groningen. Hiermee vormt de locatie een logische schakel tussen de steden Groningen, Assen, Leeuwarden en het platteland. Voor bezoekers, studenten en docenten is dit een….

Lees meer